Odotamme mielenkiinnolla sähköpostiasi
Soita meille nyt!

Miksi eristäminen epäonnistuu? 5 tavallista syytä

1. Eristämisen hyödyistä ei ole tarpeeksi tietoa

Tärkeimpien päättäjien keskuudessa saattaa olla yleisesti puutetta teollisuuden eristyksen suurista energiansäästömahdollisuuksista. Käytetyn eristyksen taso perustuu tyypillisesti vaatimuksiin, jotka määrittelevät pinnan enimmäislämpötilan, jonka laite saa saavuttaa henkilövahinkojen välttämiseksi, tai yleisiin sallittuihin suurimpiin lämpöhäviöihin.

Kuitenkin EiiF:n tutkimuksen mukaan teollisessa eristämisessä on huikea energiansäästöpotentiaali: Jos kaikki eristykset tehtäisiin VDI 4610 C -luokan mukaisesti, energiaa säästyisi vuosittain 14 Mtoe (yksi toe vastaa yhden raakaöljytonnin sisältämää energiamäärää). Samalla se tarkoittaisi Euroopan CO2-päästöjen pienenemistä 40 Mt joka vuosi. Kyse on todella suurista luvuista ja tuntuvasta muutoksesta. 

 

2. Vastuualueet ovat epäselviä 

Teollisuudessa eristäminen ja energian hallinta saattavat olla osa-alueita, jotka eivät ole selkeästi kenenkään varsinaista vastuualuetta. Jaetut tai epäselvät vastuut johtavat tyypillisesti siihen, että asiat eivät etene kovin tehokkaasti, jos ollenkaan. 

 

3. Eristäminen jää muiden investointien varjoon

Eristäminen on suhteellisen pieni osa teollisuuden kaikista investoinneista, mikä voi johtaa siihen, että sitä ei useinkaan mietitä tai määritetä riittävän hyvin investointien suunnitteluvaiheessa.

 

4. Eristäminen ei ole päättäjien ydinliiketoimintaa

Teollisuuden yritysten päättäjäroolissa olevien henkilöiden liiketoiminta keskittyy useimmiten jollekin muulle alalle kuin eristämiseen. Koska eristäminen ei ole heidän ydinliiketoimintaansa, aiheeseen ei välttämättä tule perehdyttyä tarpeeksi hyvin.

 

5. Nykyaikaisesta eristämisestä ei tiedetä riittävästi

Teollisuuden päättäjiltä saattaa puuttua tietoa siitä, kuinka paljon eristysmateriaalit ovat viime aikoina kehittyneet ja miten nykyaikaiset eristysjärjestelmät suunnitellaan. Usein teollisuuslaitosten eristyksen teknisiä vaatimuksia ei ole päivitetty ajan tasalle, ja siksi niiden energiaa säästävät eristysratkaisut perustuvat jopa useamman vuosikymmenen takaisiin energian hintoihin ja ympäristövaatimuksiin. 

Tähän tutkimukseen panostanut asiantuntijaryhmä edustaa erilaisia ​​eristysalan yrityksiä ja useimmat heistä ovat EiiF:n kouluttamia sertifioituja TIPCHECK-insinöörejä, jotka ovat erikoistuneet eristysenergian arviointeihin (TIPCHECK = Technical Insulation Performance Check). Kaikilla ryhmän asiantuntijoilla on laaja kokemus eristämishankkeista ja he ovat toimineet eri tehtävissä eristysteollisuudessa koko uransa ajan.

Kysy meiltä lisää eristämisen hyödyistä ja toteutuksista.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja eristysratkaisuista