Odotamme mielenkiinnolla sähköpostiasi
Soita meille nyt!

Laskentaohjelmat

Laskentaohjelma LVI-laitteiden ja paloeristyksen eristysvaatimusten laskemista varten

Käyttämällä toimittajiemme laskentaohjelmaa voit helposti laskea eristepaksuuden, joka tarvitaan esimerkiksi energiahäviöiden minimoimiseen sekä nestetäytteisissä kuuma- ja kylmäputkissa että säiliöissä ja ilmanvaihtokanavissa. 

Lisäksi on olemassa ohjelmia, joilla voidaan laskea paloeristystä varten teräsrakenteiden eristepaksuus  ja ilmanvaihtokanavien materiaalin kulutus. Jotta laskentaohjelmat olisivat luotettavia, niihin on syötettävä oikeat arvot.

Armawin_Armacell

Armacellin ArmaWin – ammattimainen laskin eristepaksuuden laskemiseen

Matalan lämpötilan eristyksen päätehtävänä on estää kondensoituminen. Eristeen paksuus ja sen asennus ovat ratkaisevia tekijöitä, kun halutaan varmistaa pitkäaikainen suojaus kondenssia vastaan.

Eristeen tarvittavan paksuuden laskemiseksi on tiedettävä putken ja ympäristön lämpötilat sekä suhteellinen kosteus, minkä jälkeen on määritettävä sekä eristeen että eristettävän kohteen (putki, kanava tai vastaava) lämmönjohtavuus ja lämmönsiirtokerroin. Armacellin ArmaWin helpottaa huomattavasti näiden laskelmien tekemistä.

ArmaWinin avulla voidaan laskea paitsi kondenssiveden hallintaan tarvittava eristyksen vähimmäispaksuus myös seuraavat asiat: pintalämpötila, lämpötilan muutokset sekä virtaavissa että pysyvissä väliaineissa ja vesiputkien jäätymisajat. Ohjelma voi myös laskea kustannustehokkuuden eli sen, mikä eristepaksuus tuottaa investoinnille nopeimman tuoton.

Armacell Armawiniin