Odotamme mielenkiinnolla sähköpostiasi
Soita meille nyt!

Eristysmateriaalilla on väliä

Eristysmateriaaleja on olemassa joka lähtöön

Eristettävät kohteet ovat vähän kuin lapsia, jotka eivät osaa itse kertoa, onko niillä kylmä vai kuuma. Lapset oppivat jossain vaiheessa pukeutumaan itse, mutta valitettavasti laitteet eivät ikinä opi samaa. Myös eristysmateriaalin valinnalla on merkitystä – kyllähän sinäkin valitset urheiluun teknisen vaatemateriaalin ja vedät villasukat jalkaan silloin, kun varpaat uhkaavat paleltua.

Kuten monille on varmasti jo tullut selväksi, eristyksellä on erilaisia tavoitteita eristettävän kohteen mukaan: 

 • Lämmöneristyksellä pyritään vähentämään lämmön siirtymistä eristettävästä kohteesta ympäristöön.
 • Äänieristyksellä halutaan vähentää äänen aiheuttamaa ympäristöhaittaa sekä äänen etenemistä rakenteissa.
 • Paloeristyksellä pyritään estämään eristetyn seinämän syttyminen sekä palon eteneminen palo-osastosta seuraavaan.

 

Eristysmateriaalit voidaan jaotella valmistusaineen ja -menetelmän mukaan:

 • fenolivaahtoeriste
 • kalsiumsilikaattieriste
 • keraaminen eriste
 • mineraalivillaeriste (alaryhmät kivi-/vuorivilla ja lasivilla)
 • perliittirae
 • polyeteenieriste
 • polystyreenieriste
 • polyuretaanieriste
 • solukumieriste
 • vaahtolasieriste.

Eristysmateriaaleja on siis tarjolla runsaasti, mutta pureudumme seuraavaksi tarkemmin kivivilla-, solukumi- ja polyuretaanieristeisiin sekä keraamisiin eristeisiin, jotka ovat edustettuina omassa valikoimassamme. 

Eristeet valitaan niiden ominaisuuksien ja käyttökohteiden mukaan

Mineraalipohjaisia eristeitä ovat erilaiset mineraalivillat, joita käytetään teknisessä eristämisessä erityisesti niiden hyvän lämmönkestävyyden ja palamattomuuden vuoksi. Mineraalivilloihin kuuluvat kivivillat kestävät korkeita lämpötiloja, minkä vuoksi niitä käytetään muun muassa paloeristeinä sekä voimalaitosten ja teollisuuden eristyksissä. Mineraalivillaeristeitä on tarjolla mattoina, levyinä ja kouruina.

Solukumieristeet valmistetaan joko aidosta tai synteettisestä kumista tai näiden sekoituksesta, jolloin saadaan aikaan pehmeä, joustava ja umpisoluinen rakenne. Solukumia eli elastomeeria toimitetaan levyinä, putkina ja muotokappaleina, jotka voivat olla eri tavoin päällystettyjä tai varustettuja esimerkiksi liimareunuksella.

Polyuretaanieriste on todella tehokas lämpöeristemateriaali, jonka kestävyys oikein asennettuna on hyvä. Teknisiin eristystarkoituksiin polyuretaani asennetaan pääasiallisesti paikallavaluna ja -ruiskutuksena. 

Toimitamme monipuoliset eristystuotteet

ISOPARTNERin monipuolisesta eristevalikoimasta löytyy usean valmistajan tuotteita, jotka sopivat erilaisiin teknisiin eristyksiin.

Armacell on maailman johtava elastomeeristen lämpö- ja äänieristemateriaalien sekä innovatiivisten PET-vaahtoytimien valmistaja. Armacellin suosittuja tuoteperheitä ovat esimerkiksi kondenssieristyksissä käytettävä Armaflex XG sekä LVI-rakentamisessa, jäähdytysjärjestelmissä sekä prosessilaitteistoissa käytettävä Armaflex Ultima

Armacell tarjoaa myös loistavia ratkaisuja erikoissovelluksiin – yksi niistä on aerogeelieriste Armagel. Armagelillä voidaan saavuttaa jopa 80 % ohuempi eristys kuin kilpailevilla tuotteilla sen erittäin matalan lämmönjohtavuuden ansiosta. Armagel-tuotteet ovat hydrofobisia eli vettä hylkiviä, mutta ne päästävät vesihöyryn lävitseen. Armagel soveltuu sekä kuumille (Armagel HT) että kylmille putkille (Armagel DT).

Maailman suurimman kivivillan tuottajan ROCKWOOLin tehokkaat ja kestävät eristystuotteet sopivat monenlaisiin tarpeisiin. Tuotteilla on erinomaiset palo-, akustiikka- ja lämmöneristysominaisuudet, jotka pohjautuvat innovatiiviseen kivivillateknologiaan. Esimerkiksi RW800-eristekourut soveltuvat putkien ja viemäreiden eristyksiin, ja ROCKWOOL CONLIT -paloturvatuotteet puolestaan pyöreiden ja suorakaiteen muotoisten ilmanvaihtokanavien palosuojaukseen. Valikoimasta löytyvät myös teollisuuden tarpeisiin suunnitellut ProRox-kivivillatuotteet.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja eristysratkaisuista